Τα
πούρα θα πρέπει να αποθηκεύονται μέσα στον υγραντήρα σε σχετική
υγρασία περίπου 68-74%. |
Γενικότερα θεωρείται ότι το τυπικό άρωμα
πούρων μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα υπό αυτές τις συνθήκες.
|
Αυτό το
επίπεδο υγρασίας συμβάλλει στο να καίγεται το πούρο ομοιόμορφα. Στο
επίπεδο σχετικής υγρασίας του 70% και σε θερμοκρασία 18°C (64°F)
|
Σε
αυτές τις συνθήκες το πούρο απορροφά την ιδανική ποσότητα υγρασίας,
που αντιστοιχεί στο 14% του βάρους του. |
Τα ξερά
πούρα καθίστανται εύθραυστα και καίγονται ταχύτερα καθώς δεν υπάρχει
η φυσική υγρασία του πούρου που καθυστερεί την καύση. |
Το
πούρο αποκτά πιο άγρια και ελαφρώς πικρή γεύση. |
Τα υγρά
πούρα από την άλλη, καίγονται ανομοιόμορφα και αποκτούν βαρύ και
ξινό άρωμα. |
Μερικοί λάτρεις των πούρων προτιμούν αυτές τις αλλαγές στο άρωμα του
πούρο και ως εκ τούτου
αποθηκεύουν τα πούρα τους σε πιο ξερό ή υγρό περιβάλλον. |
Σε
υγρασία 65-75% τα πούρα μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλες χρονικές
περιόδους χωρίς κανένα πρόβλημα. |
Προσοχή
εφιστάται πάντως όταν το επίπεδο υγρασίας ξεπερνάει το 80%.
|
Σε
αυτήν την περίπτωση το πούρο μπορεί να αρχίσει να σαπίζει και να
μουχλιάζει. |
|